Sportmassage/Blessurepreventie

Sportmassage/Blessurepreventie


Sportmassage wordt vooral preventief en ter voorkoming van blessures toegepast. Gericht op het herstel van vermoeide, pijnlijke en overbelastte spieren. Die kunnen ontstaan na het beoefenen van sport, een blessure of (zwaar) werk. Sportmassage is bijzonder effectief bij nek-, schouder- en rugklachten, pijnlijke armen, handen, benen en voeten.

Sportmassage is dus niet alleen geschikt voor sporters, maar voor iedereen.


Regelmatige massage kan een bijdrage leveren aan betere (sport)prestaties en een sneller herstel tussen trainingen en wedstrijden bewerkstelligen. Eventuele blessures zullen eerder ontdekt en behandeld kunnen worden, waardoor blessureleed tot een minimum beperkt kan worden.

In periode van vakantie of trainingsstop kan sportmassage helpen het lichaam in conditie te houden.


Kramp, spierpijn, vermoeidheid en stijfheid van spieren zijn symptomen van overbelasting. Een sportmassagebehandeling kan voorkomen dat overbelasting dusdanige vormen gaat aannemen dat het gaat belemmeren bij dagelijkse bezigheden. Door diverse massagetechnieken, rekoefeningen, ondersteunende bandages/tapes wordt het lichaam gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren en wordt het herstellende vermogen van het lichaam gestimuleerd. Daarnaast kan ik tips en adviezen geven zodat de kans op blessures of het terugkomen van klachten verminderd wordt. Deze adviezen kunnen toegepast worden tijdens het sporten, werk of andere dagelijkse bezigheden.


Massagepraktijk Veenendaal geeft graag een passend advies om lekker en beter in je vel te zitten en goed te blijven presteren. Hierbij maakt het niet uit of u 1 uur of 10 uur per week sport.Aangesloten bij het NGS: Nederlands Genootschap voor Sportmassage